maanantai 10. lokakuuta 2011

Koulua, ruokaa ja huvipuistoja...

Ensimmäiset Mid-termit on nyt taakse jäänyttä elämää. Toisesta tulokset tulivatkin jo kolmen tunnin päästä kokeesta. Tulos oli odotetunlainen ja siihen voi olla ihan tyytyväinen. Toinen koe olikin sitten keskiviikkona ja siitä tuloksia ei ole vielä tullut. Mutta se ei varmaankaan mennyt ihan niin hyvin, kun ensimmäinen Mid-term… nojoo, toivossa on hyvä elää!

Pitääkin oikein muistella, mitä kaikkea sitä tällä viikolla on tullut tehtyä. Ulkona on tullut syötyä varmaan keskiarvolla 1½ krt/päivä. Mitään roskaruokaan ei kyllä ole tehnyt edes mieli, mutta olen löytänyt muutamia uusia ja herkullisia ruokapaikkoja. Kotini lähellä on pizzeria nimeltä Pieology, josta saa maittavia pizzoja. Pizzojen koko fyysinen koko halkaisijalla tai ympärysmitalla laskettuna ei ole normaalia isompi. Paikan erikoisuus piilee niukassa ruokalistassa ja nopeassa palvelussa. Menu koostuu muistaakseni kahdeksasta erilaisesta pizzasta, joilla kaikilla on sama hinta. Jos oikein muistan, hinta oli $7,50 tasolla. Noloa todeta, mutta en ole kyllä hintaa sen suuremmin edes kiinnittänyt huomiota. Halpaa ja hyvää se kuitenkin on. Mutta koko hinnoittelulta ja menulta putoaa pohja pois, koska saat valintasi mukaan pizzaan lisätäytteitä niin paljon kun ikinä haluat! Oma suosikkini on BBQ Chicken eli #3. Lisäksi olen tavallisesti ottanut pizzan tuplakanalla ja ollessani oikein nälkäinen täytteeksi on tullut otettua vielä pekonia. Ja siitä Pieologin nopeasta palvelusta vielä sen verran, että pizza leivotaan kuluttajan silmien edessä, josta se siirtyy paistettavaksi tulella lämmitettävään uuniin (=kiviuuni ilman kiveä tms.) ja kaikki tämä tapahtuu noin 2min 30s. Itse paistoon on varattu aikaa 90sekuntia. Viimeksi Pieologyssa asioidessani puhuttiin henkilökunnan kanssa tovi lätkästä. Kaikki tämä lähti liikkeelle nimestäni, joka muistuttaa kuulemma Ducksien suomalaista Sakua (Koivu) ja Teemua(Selänne). Itse en yhteneväisyyttä juuri huomaa, mutta kai se piile tuossa kaksitavuisuudessa ja u-kirjaimissa.

Iltapäivisin ja iltaisin on tullut käytyä salilla ja juoksemassa kiitettävästi. Uskon, että olen paremmassa fyysisessä kunnossa kun aikoihin (maasto on muuten kohtuullisen haastavaa juoksemiseen, kuten lenkiltä otettu kuva osoittaa). Täällä, kun tuota vapaa-aikaa tuntuu riittävän enemmän kuin Suomessa. Mikä puolestaan johtunee siitä, että täällä oikeastaan ainoat pakolliset tehtävät omat osaltani liittyvät koulun kursseihin ja vessan siivoukseen. Meillä tosiaan on täällä kodissa oma juuri remontoitu kylpyhuone, jota sitten käyttävät kolmesta eri kulttuurista tulevat vaihto-opiskelijat: korealainen, saksalainen ja suomalainen. Siivousvuoro eli ”nakki” napsahtaa kerran kolmeen viikkoon. Tällä viikolla oli minun vuoro, mutta saksalainen kaveri teki niin siistiä jälkeä viime sunnuntaina, että taisin päästä aika helpolla tällä kerralla. Täytyy myöntää, että taktikoin oman pesuvuoron suhteen niin, että hoidin sen heti alkuviikolla ja pääsin hyödyntämään saksalaisen 1-½h uurastuksen tuloksia xD

Lauantaina olikin sitten vuorossa Universal Studios, jonne Cal State Fullerton järjesti ilmaisen sisäänpääsyn 130 nopeimmalle vaihto-oppilaalle. Tuli siis säästettyä ihan mainittava summa rahaa, koska pelkän sisäänpääsyn hinta olisi ollut yli $60. Hyvällä omalla tunnolla pystyinkin rahoittamaan itselleni yli puolet uuden kameran hinnasta Universal Studios käynnistä säästyneillä rahoilla. Oliko Universal Studios sitten käymisen arvoista? – Juu ja ei. Puisto keskittyy erilaisiin elokuviin ja sarjoihin sekä filmaamisen tekniikoihin yms. Trikkikuva tekniikasta kertova noin 25-30min pituinen esitelmä oli kyllä erittäin mielenkiintoista kuultavaa ja katseltavaa. Lisäksi Waterworld –osastolla järjestetty toimintaseikkailu oli hauskaa katsottavaa. Jenkeissä osataan kyllä järjestää iso show, jos siihen on tarve. Moottoriveneissä, vesiskoottereissa, tulessa, aseissa ja stunt-näyttelijöissä ei juuri oltu säästelty. Iso ja mukava show kokea kerran elämässä. Ja sitten ne negatiiviset puolet. Jos, et ole elokuvafriikki eivätkä vuoristoradat yms. simulaattorit kiinnosta sinua sisäänpääsy on aivan liian kallis. Itselleni ks. puisto olisi varmaankin ollut pettymys, mikäli sisäänpääsystä olisi täytynyt maksaa. Toisaalta puisto sijaitsee korkealla paikalla, josta hyvät näkymät alhaalla olevaan laaksoon ja golf-kentälle mm. valokuvausta varten ;)

Universal Studiosin jälkeen jatkettiin ranskalais-ruotsalais-saksalais-suomalais porukalla syömään muutamaan eri paikkaan täällä Fullertonissa. Itse menin kokeilemaan paikallista sushi-ravintolaa. Hyväähän se sushi oli, mutta ne annoskoot. Tämän jälkeen oli pakko mennä tilaamaan vielä annos kanaa, kun en täyttynyt oikein sushista, mikä ei sikäli ole mitään uutta. Siinä saivat toiset vaihtarit odotella tovin, kun ruokailin toista annostani. Eräs saksalainen keksi kunnon vitsin ”Hey, Finnish are you finnished yet?” Tätä saikin sitten kuunnella koko illan ja jäsen P:n mahtavia ja mielikuvituksellla höystettyjä kertomuksia meikeläisestä.. Toivottavasti ei muut nyt ymmärtäny koko hommaan ihan väärin. Oli pakko ottaa kuva, kuinka saksalaiset kävelevät paririvissä kohden ruokalaa. Aika särmää!

Kotiin tulin sitten lauantai-iltana takaisin. Talon väki olikin jo nukkumassa. Oikeastaan olin sillä hetkellä ainoa vaihtari talossa. Korean karpaasi on jo toista iltaa/yötä ulkona. Veikkaan, että kaveri on grillaamassa muiden korealaisten kanssa tai sitten pelaamassa futista :D Saksalainen on ollut nyt muutaman päivän poissa, kun hänen tyttöystävänsä saapui tänne alkuviikosta ja he lähtivät tekemään road trippiä johonkin. Tätä kirjoittaessani en voi muuta sanoa, kun että olen TODELLA tyytyväinen taloon, jossa asustan. Tarkoitan, että palvelu pelaa positiivisessa mielessä vuokrasopimuksen vastaisesti. Jääkaappini on jälleen kerran täytetty ruualla. Moneskohan kerta tämä jo on? Laskelmieni mukaan lienee kolmas tai neljäs. Eikä tarvitse edes aina maksaa näistä ruuista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti