maanantai 21. marraskuuta 2011

Happy Thanksgiving!



Kauppisjuppeja.
Kiitospäivän vuoksi tällä viikolla ei järjestetä luentoja ja opiskelijat on päästetty ansaitulle tauolle. Viimeisenä koulupäivänä saatiin monta isoa projektia päätökseen, ja erinäisten ryhmätyöesitysten vuoksi allekirjoittanutkin joutui laittamaan vähän parempaa päälle. Ainakin itselleni lyhyt loma tulee tarpeeseen, työtahti on ollut sen verran kova että ukko alkaa olla finaalissa, myös fyysisesti mutta varsinkin henkisesti.  En tiedä miksi mutta nukkumisesta ei ole tullut mitään oikeastaan koko vaihdossaoloaikana. Koko päivän väsyttää aivan tajuttomasti mutta illalla kun sänkyyn pääsee, ei uni tule silmään moneen tuntiin. Stressillä lienee oma osansa, koulutyön määrä on moninkertainen Suomeen verrattuna. Markkinoinnin kursseilla lähes kaikki isommat työt ovat ryhmäprojekteja, joiden laajuus aiheuttaa harmaita hiuksia ja vaatii välillä työtunteja myöhään yöhön. Muutenkin täällä tuntuu koulutus nojaavan määrään eikä laatuun: esimerkiksi paneelikeskustelujen arvosteluasteikossa tärkein tekijä on kommenttien määrä ja vasta listan viimeisenä tulee kommenttien sisältö.



Mutta asiaan: viikko siis taukoa ja sen vuoksi päätettiin Syrjäsen pojan kanssa lähteä katselemaan vähän naapurikyliä. Koska keskiviikkona pitäisi ehtiä Las Vegasiin, otettiin tämä viikonloppu lyhyen kaavan mukaan ja palasimme yöksi kotiin niin Los Angelesista kuin San Diegostakin. Diegossa keli oli niin huono, ettei ollut juuri väliä kuinka kauan siellä jaksoi maleksia, kun aika meni kuitenkin autossa istuessa. Los Angelesissa ehdimme sen sijaan vähän katsella nähtävyyksiäkin. Tulipa nähtyä julkkiksiakin:  olimme Dr. Philin talon pihalla tutkailemassa karttaa kun mies tuli valtavalla mersulla kadulle. Ei muuta kuin kamera esiin ja kaksi suomalaista paparazzia lähti seuraamaan herran matkantekoa. Kovin kauan emme kuitenkaan kehdanneet ahdistella, tuskin olisimme kuitenkaan kovin hyvää valokuvaa saaneet.




Hollywood-kyltin vierellä oli käynnissä valokuvaussessio, jonka mallina oli ilmeisesti Selena Gomez. Näin päättelimme muiden sivusta seuraajien kommenteista, itse emme neitosen naamaa kovin hyvin tunne vaikka toki olemmekin todellisia Justin Bieberin hardcore-faneja.











San Diego yöllä.
San Diegon reissulta ei jäänyt juuri kerrottavaa lapsenlapsille, mutta onpahan sekin nyt sitten nähty. Maanantaina kävimme vielä parissa eri ostoskeskuksessa shoppailemassa, mutta tällä kertaa Visat selvisivät ilman suurempia kärsimyksiä. Erityismaininta täytyy antaa taksikuski Syrjäselle, joka 23 vuoden iästään huolimatta näyttäisi ajaneen ammatikseen ainakin parikymmentä vuotta. Sen verran näppärästi kaverilla pysyi auto näpeissä näiden miljoonakaupunkien kaduilla, kyyti oli yhtä rentoa kuin meikäläisen ajo Kotkan tyhjillä kaduilla.



Keskiviikkona suuntaamme tosiaan Las Vegasiin, johon olisi tarkoitus tutustua 18-henkisellä suomalais-ruotsalais-saksalais-intialais-jenkkikokoonpanolla. Melkoinen reissu siis lienee luvassa. Toivotaan että Juuso saa meikäläisen pidettyä poissa pokeripöydistä. Muuten tällainen uhkapeliaddikti löytyy nopeasti kasinon keittiöstä tiskaamasta.


Nyt olisi siis tarkoitus hieman latailla akkuja kolmea viimeistä kouluviikkoa varten. Työmäärä näyttää todella pelottavalta, ja pakko tunnustaa että lasken päiviä siihen kun jalat taas koskettavat Helsinki-Vantaata. Tosin jo hieman aiemmin paine hellittää, viimeisten tenttien jälkeen odottaa viikon loma Havaijilla. Olen tehnyt pyhän lupauksen että suurin ponnisteluni tulee tuon viikon aikana olemaan kokistölkin avaaminen. Sitä odotellessa voipi olla ettei tule blogia hirveästi naputeltua. Mikäli meistä ei enää kuulu, olemme todennäköisesti hautautuneet erilaisten markkinointisuunnitelmien alle tai joutuneet ns. pehmustettuun huoneeseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti